Figyelem!

Írta: Koon Chai
Kategória:

 HIStory3Trapped

Ismertető:

A két évados minisorozat nagyon különböző korú, etnikumú és kulturális hátterű meleg férfiak viszontagságait követi nyomon a modern Szingapúrban, egyszersmind bepillantást enged a szingapúri meleg szcéna sajátosságaiba és tradícióiba is.

Hősei:
Rai, a 20 éves, indiai gyökerű hivatásos katona, hol laktanyában, hol anyjával és nővérével él, akinek új a közeg. Egy idealista fiatalember, aki leginkább a Nagy Ő-t keresi, és akinek randevúi emiatt gyakran tragikomikus fordulatot vesznek, ő maga pedig kezdi illúzióit elveszíteni, amiért rajta kívül mindenkinek láthatóan csak a szex jár az eszében.,
Joel, a 26 éves, kínai gyökerű yuppie, aki a szüleivel él, de független életre vágyik. Szexuális orientációját teljesen nyíltan vállalja mindenki előtt. Vonzó és okos, de türelmetlenségével a legtöbb férfit elüldözi maga mellől pár hónapon belül, mert mindent azonnal akar. A sors fintora, hogy pont egy nagyon nehéz esetbe szeret bele fülig, aki a helyzete miatt még lassabb tempóban tud csak haladni egy párkapcsolatban, mint ő.
Ridzwan, a 30 éves, maláj gyökerű könyvelő, aki rigiden vallásos muszlim szüleivel él együtt. Neveltetése okán sokáig még önmaga számára is problémás, lelkileg megterhelő, hogy a saját nem iránt vonzódik. Ezért aztán nemhogy családja, de kollégái és barátai előtt is titkolja ezt, nyilvános szórakozóhelyen nem mutatkozik, és jó hosszú ideig csak sötét szaunákban keresi a kielégülést, amíg aztán váratlanul össze nem akad egy kitartó férfival, akiért úgy érzi, hogy többre is hajlandó lenne.
Isaac,a 45 éves, kínai gyökerű privát bankár, aki hosszú éveken át, nős férfiként élt kettős életet, és kereste a mellékutcákat felesége háta mögött. Most frissen elvált, és megbódulva újonnan rászakadt szabadságától, igyekszik mindent kipróbálni, ami a nap alatt van, és luxus apartmanjában chem-sex partikat és orgiákat szervez. Óvatlanságával előbb másoknak, majd saját magát is komoly egészségügyi problémákat okoz.
A fenti kvartetthez csatlakozik a 2. évadban Haniff, Rai katonatársa. A szintén indiai gyökerű, szintén 20 éves, komoly és intelligens fiatalember, aki a HIV-pozitív státusz billogjával próbál magának párt találni.

Minden egyes epizód vége főcíme után a Gayhealth.sg és a Pink Carpet Service szingapúri LGBT civil szervezetek képviselői, olykor meghívott vendégekkel, szakavatott kollégákkal, szakemberekkel elemzik röviden és szellemesen az adott epizód témáit, illetve adnak hasznos tanácsokat a meleg közösség tagjainak. Érdemes őket is megnézni a vége főcím után.

 

Részek száma: 6

Ország: Szingapúr

Időtartam: 10 perc

Fordító: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Linkek a megnézéshez:

inda

1. rész     2. rész     3. rész

4. rész     5. rész     6. rész