Figyelem!

Why R U?
2gether
HIStory 3 - Trapped
Sotus
The Untamed
TharnType
Theory Of Love
Írta: Koon Chai
Kategória:

 MalilaTheFarewellFlower

Ismertető:

A Dear Ex tulajdonképpen a Sung Cheng-yuan halálát követő nyomozás történetét mondja el. Cheng-yuan egy egyetemi tanár volt, aki rákban halt meg férfi szeretője házában. A nyomozás több szálon is folyik: míg a hátrahagyott feleség, Liu Sanlian az után rohan, hogy hol a biztosítási pénz, a szintén hátrahagyott fia, Song Chengxi azt próbálja kideríteni, hogy apja szeretője, Kao Yu-Chieh jó vagy rossz ember volt? Ezt az önmagában is érdekes alapszituációt sajátos abszurd humorral és lendületes, kreatív vizualitással teszi szórakoztatóvá, majd megkönnyezhetővé Mag Hsu 徐誉庭, a film rendezője.
A Dear Ex érdekessége, hogy nagyrészt a kamasz fiú, narrálja a történteket, mégsem állunk meg egy felnövéstörténet keretein belül, az elhagyott feleség felismerései és a szeretője után egyedül maradt férfi lelkivilága is épp akkora hangsúlyt kap. Ami így is van rendben, hiszen ez a három ember volt fontos az elhunyt professzor számára, csak éppen mindenki másképp. Meg hát nehézségek vannak bőven, hiszen ha homoszexuális volt a professzor, miért vette el a feleségét, s ha elvette, miért hagyta el? A helyzet akkor válik igazán komikussá, amikor a sértődött Song Chengxi kapja magát és átköltözik a szerető lakásába. Egyszerűen követi és figyeli, próbálja megérteni az apja történetét a volt élettársán keresztül.
A film eredeti címe erre a feloldhatatlannak tűnő kérdésre fókuszál: 誰先愛上他的, amit egy kérdéssel lehet a leginkább lefordítani, vagyis is hogy kit szeretett először (a férj)? A válasz pedig kicsit összetett, főleg, hogy a visszaemlékezés darabkáiból rakosgathatjuk össze a film során. A történet megismerésével pedig megértés, elfogadás is jár. Ekkor vált át a humor drámába.

 

Ország: Tajvan

Időtartam: 98 perc

Fordító: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

Linkek a megnézéshez:

inda

A videó itt tekinthető meg.

 

inda

A videó itt tekinthető meg.